Hvorfor bruke ingefær i juice / smoothies?
Litt fakta om ingefær:
Ingefær har vært dyrket i mange tusen år i Kina, India og
flere afrikanske land. Den er lysebrun utvendig, og har en litt gulgrønn farge
innvending.
Ingefær kan brukes til mye forskjellig, og smaker godt til
både karriretter, lam, svin, fisk eller kylling. Fruktsalat og bakverk. OG i
juicer / smoothies.
Den har en super aroma, og vil gjøre susen på mange retter.
Jeg har brukt den både til matretter, og ikke minst nå til juice/smoothies.
Antioksidanter
Ingefær er en av de mest antioksidantrike urtene: hele femti forskjellige antioksidanter har blitt funnet i denne roten.
Antioksidantene i ingefær deles inn i gingeroler og diarylheptanoider. Laboratorieundersøker har blant annet vist at gingeroler kan hemme veksten av celler som gir kreft i endetarm og tykktarm. Dette må imidlertid bekreftes hos mennesker.
Kjerringråd / tips
Har du sår hals, kan det være deilig å rive litt for å
trekke med i teen. Det hevdes også å hjelpe mot kvalme og reisesyke. I tillegg
til av den går for å være betennelsesdempende og øke forbrenningen.
Et annet kjerringråd sier også at den kan brukes for å redusere
glemsomhet og dårlig konsentrasjon. Og får du lette kalde føtter og hender, bør
du prøve ingefær som øker blodgjennomstrømningen.
Ingefæren skal ha knoller som er kraftige, fast og lyse i
fargen. I smoothies synes jeg det e best å skrelle den.
Noen oppskrifter med ingefær:
Næringsinnhold i ingefær
100 gr inneholder.
Kcal | 80,06 | Kcal |
Kj | 335 | Kj |
Protein | 1,82 | gram |
Karbo | 17,77 | gram |
Fett | 0,75 | gram |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar