Dagens juiceoppskrift har jeg laget etter ønske fra husets ungdom :-)
- og skal serveres etter fotballtrening.
Eple, sitron, gulrot, mango og pære, og du får en juice stappfull av vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Fremgangsmåte = superenkelt :-)
1 gulrot
1 eple
1 pære
1 mango
1/4 sitron m/skall
Del mango i to,skjær langs stenen som er i midten.
Her har jeg brukt sitron med skall, noe som gir en litt mindre sur smak enn om du tar av skallet.
( Skallet inneholder også antioksidanter)
Del eple i 2, så kjører du alt i juicemaskinen.
Voila!
Visste du dettte om... Mango
...Mango antas opprinnelig å komme fra India, men blir nå dyrket i alle tropiske og subtropiske områder. Frukten er en av de mest spiste i verden etter banan. Det finnes over 1000 arter av mango, og størrelsen varierer fra 100 gram til flere kilo. Mango er enten rund, oval eller hjerteformet. Skallet varierer i farge mellom grønt, gult og rødt og fruktkjøttet er guloransje og meget saftig. Inne i frukten finnes en flat stein som henger fast i fruktkjøttet og som må skjæres ut med kniv.Næringsinnhold
Mango er rik på vitamin A i form av betakakroten og vitamin C. I tillegg er den en god kilde til B-vitaminet folat. Som de fleste andre frukter inneholder den også en del kalium. Mangoen er litt trevlete, noe som vi nyter godt av i form av et fint kostfiberinnhold.Helseeffekt
Betakaroten har A-vitaminvirkning i kroppen og kan bedre mørkesynet, forebygge infeksjoner og sikre en normal celledeling. Både betakaroten og vitamin C er antioksidanter som kan beskytte mot flere typer kreft, hjertesykdom og for tidlig celledød. I tillegg er vitamin C viktig for bindevevsdannelse, og det hjelper på opptak av jern fra kornvarer. Folat er spesielt viktig for de som er eller planlegger å bli gravide, idet folat beskytter mot ryggmargsbrokk hos barnet. Kalium er viktig for blodtrykk og hjertehelse. Kostfiberet kan redusere risikoen for hemorroider og tarmkreft, det letter fordøyelsen og kan binde til seg kolesterol.Bruksområde
Mango må deles før bruk. Kan spises naturell, i dessert eller som tilbehør til forskjellige retter. Den spesielle kraftige og søte mangosmaken passer godt til kjøtt, fugl eller fisk. Mango kan også moses til en saus og tilsettes litt sukker. Deilig til is. Mangochutney lages gjerne av umoden mango.Er kjempe god til juicing :-)
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar